Halāsana


















Säännöllinen halāsana-harjoitus vahvistaa vatsalihaksia, tehostaa vatsan elinten toimintoja, notkeuttaa ja vapauttaa selkärankaa ja hartioita, aktivoi kilpirauhasen edistäen aineenvaihduntaa, aktivoi sympaattista hermostoa nostaen suorituskykyä avaamalla hengitysteitä ja lisäämällä luustolihasten verenkiertoa.

Halāsana vahvistaa koko kehoa ja  myös rauhoittaa mieltä ja vapauttaa stressiä, minkä huomaa heti liikkeen tehtyä. Halāsana on hauska tehdä, mutta älä rimpuile sen kanssa, siitä voi seurata vahinkoa. Kuuntele kehoa ja mieltä kaikessa rauhassa. Ja etene sen mukaan.

Niin kuin koko elämä, älä rimpuile ja hätäile, se ei johda mihinkään hyvään. Kaikki hyvä on tässä ja nyt, sinun sisällä. Kaikki hyvä on meidän lihassa. Pitää välillä pysähtyä ja olla hiljaa. Kuunnella. Ottaa iisisti. Huomata. Löytää. Oivaltaa. Vapautua. Kaikki on loppuen lopulta äärimmäisen yksinkertaista.

Halāsana vahvistaa selkärankaa ja selkäranka pitää meidät pystyssä. Sitä sanotaankin, että nyt meni selkäranka, jos jokin taakka painoi liikaa. Halāsana auttaa pitämään meidät paremmin pystyssä.

Kaikki on hyvin tässä ja nyt. Ja tulee olemaan koko ajan vain paremmin. Kaikki muu on hyödytöntä.