Hu-Mahla

kevät on yksi
iso nousu
Hu-Mahla

siemennestettä
ja hunajaa

valuu kärpästen
suupieliltä

kirkas valo sulattaa
silmät

soitan huuliharppua
yöhön

jään toiseksi

little walter voisi
pärjätä

pärjääkin
kun aurinko
laskee

kevät on ilmainen
wake-up
light

kevät on yksi
iso nousu
Hu-Mahla

josta ei tule
krapulaa

vaan
kesä.



Valutin mökillä pari aurinkoista päivää litratolkulla raikasta mahlaa. Luulin mahlaa paljon makeammaksi ja paksummaksi, mutta se onkin melkein kuin vettä, jossa on vain aavistus makeaa. Siitä huolimatta mahlan juoksuttaminen ja juominen on villi, ravitseva ja puhdistava kokemus, verrattuna esimerkiksi kolkon kraanaveden juomiseen.

Puissa virtaa nyt valtavat määrät nesteitä, joten kannattaa mahlan juoksutuksen lisäksi myös halailla niitä, koska energiaa on liikenteessä. Samalla on hyvä ottaa talven jälkeen kengät pois jalasta ja saada elähdyttävä yhteys maahan.


Keväinen juhla-ateria mökin kuistin portailla: makeita goijimarjoja, suolaista kuivaalihaa ja kermaisia cashew-pähkinöitä. Ja kyytipojaksi tietenkin kylmää Hu-Mahlaa suoraan pihakoivusta, man!



Aterian ohessa samalla buddhalaisuuden opiskelua. Opiskelusta puheenollen olen opiskellut elämässäni 12 vuotta kouluissa, ja ainoat hyödylliset jutut olivat lukeminen, kirjoittaminen ja yksinkertaisten laskutoimituksien oppiminen. Ja nuo kaikki oppi ensimmäisten parin kolmen vuoden aikana. Olen istunut siis aika monta tuntia täysin turhaan. Onneksi en valmistunut kauppiksesta, hävettäisi kulkea kylillä merkonomin paperit taskussa.

Enää en istu turhaan, en ole istunut kymmeneen vuoteen. Lukemista, kirjoittamista ja muutamia laskutoimituksia lukuun ottamatta olen oppinut kaikki siistit ja hyödylliset jutut koulujen ulkopuolella, kuten esimerkiksi skeitillä 360 flipin, snoukalla mäktvistin, poimimaan marjoja, syömään hyvin, juomaan hyvin, juoksemaan, masturboimaan, perhokalastamaan, pilkkimään, uimaan ja nyt viimeaikoina myös hienoa buddhalaisuutta. Ja vaikka mitä muuta. Kouluissa suoritetaan, elämässä opitaan.


Hu-Mahla malja keväälle!

Tämä oli aika keväisen kevyt postaus, enkä ole varma keventääkö tämä enää entisestään, mutta kokeillaan. Unohda alun ja lopun hälinä, kuuntele vain kohdasta 2.50 kohtaan 4.40. Voit saada enemmän irti laittamalla volat kaakkoon ja menemällä peilin eteen katsomaan itseä sankarillisena, niinkö olisit jossakin elokuvassa. Aivan niinkö tämä olisikin jossakin leffassa, ei vain tule mieleen että missä. Jos joku tietää, niin kertokaa: