Meno alkaa mennä villiksi

Rovaniemi on muuttunut viikossa vihreäksi. Se tarkoittaa enemmän ilmaista ruokaa. Poimin juoksulenkillä polun varresta kourallisen koivun -ja mustaherukanlehtiä, joista tein iltapalaksi puolivillin salaatin.



Laitoin villien vihreiden joukkoon luonto-opiston luomutomaatteja ja luomukurkkua, joita on alkanut ilmestyä viime viikkoina kauppohin, sitten vielä reilu loraus oliiviöljyä, ripaus herbemarea ja se oli siinä - nopeaa lähiruokaa parhaimmillaan.

Puiden ja pensaiden lehdet ovat nyt nuorina ja tahmeina makkeimmillaan. Koivun -ja mustaherukan lehdissä on hyvät c-vitamiini pitoisuudet, ja varsinkin mustaherukanlehti antaa salaatille hyvän herukkamaisen vivahteen. Lehdistä saa myös hauduttamalla hyvää teetä.

Vielä mainittakoon, että rovakadun lopussa sijaitsevaan kahvi -ja teekauppa Mandragoraan oli ilmestynyt laaja valikoima luomumausteita. Kaupasta löytyy myös hyvä valikoima luomuteetä, luomukahvia, luomusuklaata ja jotakin muutakin mukavaa. Myös ystävälliset ja kauniit myyjät.