Kaalisalaatti ja pesto

Lapin maa on karu ja kylmä, siitä huolimatta siinä voi kasvaa jopa jalkapallon kokoisia keräkaalimöykkyjä. Paikallista Kuuselan puutarhan keräkaalta löytyy Rovaniemeltä ainakin Kauppatorin k-kaupasta.

Kaalta voi joko höyryttää tai tehdä vaikka salaatin. Tässä eräs yksinkertainen, mutta toimiva salaatti:

- keräkaalta
- avokadoa
- punasipulia
- lollo rossoa
- raffinoimatonta merisuolaa
- mustapippuria
- oliiviöljyä




Salaatin kyytipojaksi sopii pesto. Itse kokeilin tehdä peston tällä kertaa cashewpähkinöistä, ja siitä tuli vähintäänkin yhtä hyvää, ellei ehkä jopa parempaakin kuin pinjansiemenistä tehty pesto. En myöskään blendannut kamaa, vaan jauhoin sen mitä huhmareessa sai jauhettua. Aidompaa silleen.